Select Page

CONVOCATÒRIA OBERTA HOP FESTIVAL 2019

El HOP Festival obre convocatòria per a espectacles vinculats a les danses urbanes, de cara a programar-los durant el festival internacional que se celebrarà a diversos espais de la ciutat de Barcelona entre els mesos de novembre i desembre de 2019.

Els espectacles poden presentar-se a la convocatòria tant si ja han estat estrenats com si estan en fase de creació.  En tot cas, han d’incorporar les danses urbanes com a element bàsic de la seva posada en escena, amb plena llibertat d’ús (per a més detall, veure més avall l’apartat Requisits i condicions).

Els espectacles que es presentin a aquesta convocatòria també optaran a ser programats en altres activitats organitzades per l’Associació El Generador, Art i Creació Cultural, en el marc de les Trobades de Dansa i Cultura Urbana, celebrades a nombrosos espais al llarg de tot l’any natural.

Data de tancament de la convocatòria: 15 de maig de 2019

QUÈ ÉS EL HOP?

El HOP Festival fomenta i vehicula la creació escènica contemporània de les danses urbanes, treballant en xarxa a escala local, estatal i internacional amb institucions, centres de proximitat, espais culturals, altres festivals i professionals del sector. És una plataforma de cerca, creació, exhibició i difusió que dóna suport als artistes vinculats a aquestes disciplines de dansa al llarg de les diverses etapes del seu procés de treball, en funció de les seves necessitats: des d’assessoraments en les fases inicials de creació d’un projecte (orientació per accedir al circuit de les arts escèniques, redacció de dossiers, facilitació de residències de creació, suport de professionals externs, etc.) a acompanyaments o participació directa en la producció, programació i/o distribució dels seus espectacles, dins o fora del marc del festival.

El HOP va ser fundat l’any 2011 en el marc de les Trobades de Dansa i Cultura Urbana impulsades per l’Associació El Generador, Art i Creació Cultural. La seva complicitat amb els artistes de dansa urbana, així com el seu treball en xarxa amb altres agents del sector cultural, han convertit el festival en un espai de referència a Europa pel que fa a la creació escènica de les danses urbanes.

REQUISITS I CONDICIONS

 • Els espectacles poden ser de qualsevol format (peça curta, mig format o llarg format) amb una durada mínima de 8 minuts. Les propostes presentades també poden ser extractes d’obres de llarga durada, sempre que el fragment seleccionat mantingui prou coherència interna per poder ser exhibit de forma independent a la resta de l’espectacle.
 • Els espectacles poden ser de carrer o de sala.
 • Ens interessen espectacles orientats a qualsevol mena de públic, també infantil o familiar.
 • La representació de les propostes seleccionades serà remunerada. Els honoraris seran acordats entre l’organització i cada artista/companyia.
 • Les despeses de desplaçament, allotjament i dietes de les companyies de fora de Catalunya seran cobertes pel festival, en termes a convenir entre els artistes i l’organització. L’estada màxima coberta per l’organització a Barcelona serà de dos dies per cada artista, a menys que aquest hagi d’actuar en més d’una data.
 • El festival proporcionarà un tècnic de llum i so, motiu pel qual no cobrirà les despeses de desplaçament i estada d’un tècnic extern si l’artista/companyia decideix portar-ne un de propi.
 • L’organització es reserva el dret de programar els espectacles seleccionats en qualsevol data o espai en el marc del festival, així com en qualsevol context (mostra de diverses peces, espectacle únic, etc.). Les condicions específiques de representació seran notificades prèviament a la companyia, tenint en consideració els requeriments declarats per a la realització de l’espectacle.
 • Les bases aquí presents poden ser modificades en qualsevol moment per l’organització, que es compromet a anunciar aquestes modificacions pels seus canals de comunicació habituals.
 • La presentació de les propostes comporta automàticament l’acceptació de les bases de la convocatòria.

 

PRESENTACIÓ DE PROPOSTES

El termini de presentació de propostes finalitzarà el 15 de maig de 2019.

Per inscriure’s, l’artista o companyia sol·licitant ha de seguir els passos següents:

 1. Omplir i enviar la FITXA D’INSCRIPCIÓ per mitjà d’aquest enllaç: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckjeV6JVm6oL_vmwkG_F1mdOQcff33zR0t3czazBvgMJNIKQ/viewform
 1. Adjuntar i enviar els següents documents via fitxa d’inscripció o en un correu electrònic dirigit a hop.elgenerador@gmail.com:
 • Dossier de l’espectacle.
 • Currículum artístic de l’artista o companyia, així com dels intèrprets i d’altres persones involucrades en l’equip artístic de l’espectacle.
 • Fitxa tècnica amb detall dels requisits mínims per a la representació de l’espectacle.
 • Imatges d’alta resolució que seran utilitzades per a promoció de les activitats, així com per a l’elaboració del dossier per a programadors i mitjans de comunicació.
 • Material addicional que es consideri oportú.
 • Autorització dels tutors legals en cas que entre els interessats hi hagi algun menor d’edat.

 

Les propostes dels artistes que no presentin la documentació requerida no seran considerades per l’organització.

PROCÉS DE SELECCIÓ

L’organització contactarà amb els responsables de les propostes seleccionades. La informació relativa a la resta de propostes es guardarà a la base de dades de l’organització per a possibles substitucions o de cara a programar-les en altres activitats realitzades per la mateixa l’organització.

L’equip de selecció de les propostes està format per membres de l’organització del HOP Festival 2019, artistes especialitzats en danses urbanes i programadors de dansa vinculats als següents espais i entitats:

– Associació Cultural El Generador, Art i Creació Cultural

– Centre Cívic Barceloneta

– Centre Cívic Casa del Rellotge – Sala Pepita Casanellas

– Centre Cívic Tomasa Cuevas – Les Corts

– Centre Cívic Sant Martí / Auditori de Sant Martí

Per a més informació o qualsevol aclariment: hop.elgenerador@gmail.com