Select Page

Una cruïlla de camins paral·lels. Dos festivals que aposten per acostar el llenguatge de les danses urbanes al públic, en un afany per conjuminar energies i fer créixer  la ressonància de les danses urbanes en l’escena metropolitana.

Aquesta trobada es desenvolupara en dues nits.

3 de novembre: Presentació de cinc peces de companyies locals.

10 de novembre: Mostra dels treballs en procés, recolçats pero Bipol·art, d’Aina Lanas i Mickael Marso Riviere / Becky Namgauds.

Tots els espectacles son gratuïts. S’obriran taquilles una hora abans de l’inici de cada programació i es donaran entrades fins a completar aforament.

Centre Cultural La Bòbila: Carrer de la Bòbila, 1. L’Hospitalet de Llobregat // Tfno: 934 03 26 50 // Metro L5 – Can Vidalet

3 de novembre (Gratuït)

“Subterfugio” de Colectivo Kampai

Una nit d’evasió i de borratxera. Un viatge pels diferents estats d’aquella nit, per les trobades i les situacions que apareixen. Del drama a la ironia, busca reconèixer i representar l’anestèsia que pateix la societat fugint del dolor, de sentir i de la seva responsabilitat de viure.

Kampai és un col·lectiu de 8 ballarins de diferents ciutats d’Espanya que s’uneixen el 2016, a Barcelona, per presentar-se (i guanyar) el concurs The Best On.

Creació i interpretació: Kenya Sauer, Manel Cabeza, Antonio León, David Castejón, Isaac Suárez, Guillem Ripoll, Pau Arnal i Marta Reguera
Vestuari: Colectivo Kampai

Amb el suport de: Soul Dance Center (Sabadell) i Dancescape (Lleida)

Durada: 15 minuts

“A risas” de The Jokerz

A risas és una crítica reflexiva sobre els personatges que interpretem en societat. Per mitjà d’un joc emocional esbojarrat, els artistes capgiren la pròpia personalitat i els rols socials per albirar allò que s’amaga rere les caretes.

The Jokerz neix amb un missatge: canviar el món des de l’art. Arias aka Joker i Nahuel aka JrJoker, treballen junts des de 2011 en competicions de batalles freestyle i són representants espanyols de Krump en l’àmbit internacional. Aquesta és la seva segona creació com a coreògrafs.

Creació i interpretació: Arias Fernández àlies Big Joker i Nahuel Barrios àlies Jr Joker

Durada: 10 minuts

Fotografia: Nico Daniel

“Insight” de Legacy Dance Company

Per mitjà d’un insight el subjecte capta, internalitza o compren una veritat revelada. Provoca canvis en la conducta dels subjectes i modifica la seva relació amb els altres. D’acord amb la mirada holística gestàltica, el tot és més que la suma de les parts.

Legacy Dance Company és una companyia de Danses Urbanes (Breaking, Popping, Hip Hop) formada per ballarins de distintes parts del món que es reuneixen el 2013 per crear obres escèniques.

Direcció: Mureli Simon “Masta”

Coreografia i interpretació: Mureli Simon, Pablo Mandaras i Adrián López

Durada: 10 minuts

Fotografía: Luca Caimi // Fotomuntatge Mureli Simón

“Ymir” de la cia. Aphorzimex Co.

Una essència obscura pren el control sobre una persona pura i curiosa, com un virus, un paràsit o una malaltia. Una lluita que representa l’eterna dualitat en un mateix.

Aphorzimex co. és una companyia que en base a estils de dansa urbana realitza una mescla amb la dansa experimental i contemporània. Va ser creada al 2015 per tres ballarins, un dels quals també vinculat al món de la producció musical de Barcelona.

Creació i direcció: Aphorzimex Co.

Direcció escènica: Nil Fruitós

Intèrprets: Albert Morancho i Ugo Boulard

Música: Nil Fruitós, Back to the Sound (B2TS)

Durada: 15 minuts

Fotografia: Nico Daniel

“Efil” de Cia. Efil

Dues persones reviuen els moments més importants de les seves vides, però a la inversa: començant per la vellesa i acabant a la infància. Un passeig per l’experiència i l’oportunitat de reviure allò perdut. Dos vells que juguen, dos nens que s’apaguen.

Efil neix el 2015 de la unió artística d’Arias Fernández i Julien Rossin. Artistes interessats en la trobada entre les danses urbanes i la contemporània busquen un llenguatge “experimental” a través del Partnering, Floorwork, Krump, Hip hop, Parkour i la Màgia.

Creació i interpretació: Arias Fernández i Julien Rossin

Assessorament: Thomas Noone i Aina Lanas

Amb el suport de: Centre Cívic Barceloneta, Rotativa Performing Arts i Hop Festival

Durada: 17 minuts

Fotografia: Marta Cortés

10 de novembre (Gratuït)

Mostra de treballs en procés de creació (amb el suport del Hop Festival i Bipol·lart), seguida d’un diàleg entre el públic i els artistes.

“AYE-NAH” d’Aina Lanas

“Va construir un cos, una estructura, rígida i monitorada. Una versió de si sense molt d’ella, el més semblant a un maniquí en un aparador. Fins que es va danyar, es va deconstruir i li van  faltar braços, cames, vida.

El que quedava buscava màscares i cossos a on establir-se, fins que va comprendre que no era cos, que era lliure, com la música. I va ballar fins que es va acabar l’amor.

La versàtil ballarina i coreògrafa Aina Lanas s’ha format en dansa contemporània, popping, locking, new style, Waack, Vogue, interpretació, partnering… a Barcelona, París, Nova York i Los Àngeles. És co-creadora dels projectes Yugen i Aina&Arias.

Creació i interpretació: Aina Lanas
Música original: Mans_o, Leonard Cohen

Arranjaments: Claudio Marrero

Veu: Izah

Text: Alejandra Smits

Durada: 15 minuts aprox

Marso & Becky (UK)

Com el gènere imposa rols en les relacions humanes? Com es manifesta això en el moviment? Becky i Marso presenten la seva primera col·laboració coreogràfica, amb la qual reflexionen sobre les normes socials i els estereotips masculins i femenins.

Creació i interpretació: Mickael Marso Riviere i Becky Namgauds

Durada: 15 minuts aprox

Fotografia: Mickael Marso Riviere